Oranje paprika snack

In samenwerking met de Oranje Paprika Vereniging heb ik, met natuurlijk de oranje paprika, een lekker hapje gemaakt voor tijdens de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen in het WK!! Heerlijke bladerdeeg/filodeeg snack met oranje paprika! Lekker toepasselijk toch? 

De Oranje Paprikavereniging bestaat uit Nederlandse oranje paprika telers. De oranje paprika is kleurrijk, zacht van smaak, sappig en fris. De oranje paprika zit boordevol vitamine C, wel drie keer zoveel als in een sinaasappel!! Wist je dat de oranje paprika ook een positief werking heeft op de ogen? Genoeg redenen om te beginnen met het eten van oranje paprika’s!

Ingredienten (6 oranje paprika snacks):

1 pak bladerdeeg of filodeeg
125 gram ricotta (half bakje)
1 oranje paprika
1 citroen
Verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie (met chili)
* Sriracha

Foodmelodies Oranje paprika filodeeg

Steps ►

Ontdooi het blader- of filodeeg en verwarm de oven op 200 graden. Splits een ei, het eigeel heb je nodig voor de bruining van het bladerdeeg of het plakken van de randjes van het filodeeg. Snij de oranje paprika in dunne reepjes, bak in de pan met de (chili) olie. Meng de ricotta met een handje gehakte peterselie, peper en zout. Voeg de rasp van een hele citroen toe. Roer goed door en proef. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en vouw de randjes om. Beleg met je ricotta mengsel en je ligt zacht gebakken oranje paprika’s, zorg dat de ricotta niet op de randjes komt want dan komen de randjes minder goed omhoog. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Bak in de oven om 200 graden – 20 minuten. 

Garneer je oranje paprika snack met peterselie, nog wat peper en als je extra pit wil wat sriracha. Enjoy! 

LETS GO LADIES, LETS GO! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *