Heks’n Kaas proeven met Foodmelodies

Ik kreeg een heel leuk pakketje opgestuurd van Heks’n Kaas om de magie te proeven in hun producten. Ik had 1 keer eerder de heks’n kaas als dip geprobeerd, dus ik ben heel benieuwd naar de rest. De post kwam met een leuk koeltasje met maar liefst 5 verschillende smaken! Tijd om de Heks’n Kaas te proeven! 

Heks'n Kaas proeven

”Hou ‘t magische gevoel… Koel!” stond op het koeltastje, super leuk! Daaruit kwamen 5 verschillende smaken:
• Originele Heks’n Kaas
• Room met zoete chili
• Heks’n Kaas met zoete chili
• Kwark spread
• Direct smeerbare kruidenboter

De packaging van de Heks’n kaas is zo leuk gedaan, je kan ook gelijk zien welke ingrediënten erin zitten. De hersluitbare bakjes zijn ook heel fijn. 

 

Heks’n Kaas proeven

Ik kon het niet laten om gelijk alle smaken te proeven. Ik ga ze 1 voor 1 bespreken wat ik er van vond. Voor deze proefsessie heb ik volkoren crackers besmeerd met de Heks’n Kaas spreads. 

Ik begin met de Heks’n Kaas kwark spread, deze lijkt mij echt een topper. De spread is lekker fris, romig, licht zuur en je proeft de lente ui goed. Op de verpakking staan ook een aantal recepten met de kwark spread, en daar kan ik mij goed in vinden, zoals: Ciabatta met kwark spread, ijsberg sla, en zongedroogde tomaatjes. Ik denk dat het ook heel lekker is al dip bij de borrel of met groenten zoals paprika, cherry tomaatjes of komkommer! Op een toastje zou ik naar mijn smaak nog een snufje peper en zout op doen en dan is het top! 

Daarna de Heksn’n Kaas Kruidenboter, die moet gelijk smeerbaar zijn, tenminste dat staat op de verpakking. Nadat ik de Heks’n Kaas had ontvangen heb ik aantal foto’s gemaakt en daarna zijn de kaasjes terug in de koelkast gegaan voor uurtje of 2. Ik kon dus goed testen of de kruidenboter direct smeerbaar was. En ja! Tenminste op dit toastje wel, ik denk dat op een stukje stokbrood dit ook van toepassing is! Het is dus geen kuipje kneiter harde boter wat je gewend bent bij de BBQ. Ik vind de kruidenboter echt heel lekker! Niet te zout, niet te zuur en je proeft echt de verse kruiden. Je ziet in de boter ook grote en kleine stukken gehakte kruiden, dit ziet er mooi en verser uit. 

De dip die vaak op tafel staat in menig studentenhuizen, originele Heks’n Kaas. Heel gek dat ik deze pas 1 keer geproefd heb, ik weet nog dat ik het echt iets aparts vond, een smaak die ik niet vaker eet. Ik moet zeggen dat ik de Heks’n kaas lekkerder vind als dip, dan nu op een cracker. Hier zou ik nu een beetje zout op doen. Dippen met salty sticks of chips is wel echt lekker. Het smaakt overduidelijk naar prei en ui, prei zie je niet vaak in dips dus dat is leuk! Voor mij is de dip wel iets aan de zoete kant, daarom zou ik het echt dippen met iets zoutigs, fris op pittigs. Degene die hierop volgt is Heks’n Kaas met zoete chili, heel erg benieuwd naar! De pittigheid is precies goed, net even een scherp momentje in je keel. Lekker voor tijdens de borrel, even iets anders dan een pesto en roomboter. Ook deze vind ik wel heel zoet dus zou ik wel met iets wat zout is eten. 

De laatste is Heks’n kaas Roomkaas met zoete chili, heerlijk romig met goed vleugje pit erin! Deze vind ik lekker voor bij de borrel als dip/smeerseltje en ik denk dat je hier ook wel een hele chille sandwich mee kan maken! Sandwich met verse sla, gegrilde kip en courgette ofzo! Deze dip vind ik niet té zoet, met een vleugje zout is het perfect! 

Heks'n Kaas proeven

Heks’n Kaas conclusie

Al met al een lekkere Heks’n Kaas proefmiddag! Naast de leuke packaging zijn de dips/spreads ook nog eens heel lekker! Mijn favoriet is de kwark spread, ik vind de spread lekker fris voor op brood, maar het past ook goed op de borrelplank! De originele Heks’n Kaas is voor mij wel echt te zoet. In eerste instantie vond ik het helemaal niet lekker, maar dippen met iets zoutigs heeft er toch voor gezorgd dat het bakje na een paar dagen leeg was!! Of ik de magie proef..? Ja, ik vind van wel, de producten zijn in hun eigen Heks’n Kaas style. De Heks’n Kaas heeft een smaak die zich onderscheidt van de andere spreads en dips. Daarvoor heb je wel wat magie nodig. 

Wat is jouw favoriete Heks’n Kaas?

Enjoy ♥ 


https://www.heksn.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *