cappuccino test Utrecht CS

Een cappuccino to-go, iedereen kent het wel. Je hebt geen tijd gehad voor koffie in de ochtend, een grote energie dip of gewoon zin in een cappuccino. Bij Utrecht CS kan je overal wel een cappuccino kopen. Maar waar moet je zijn voor de ‘beste’ cappuccino? Ik koop vaak cappuccino’s, tegen de energie dip en gewoon omdat ik verslaafd ben haha. Ik was benieuwd waar je in verhouding (prijs-kwaliteit) nou de lekkerste cappuccino van Utrecht CS kon halen. Lees verder voor mijn cappuccino test resultaten.

In 2016 begon ik mijn opleiding Food, Desgin & Innovation, hierbij begon ook gelijk de cappuccino test op Utrecht CS. Waarom heb ik deze resultaten nooit online gegooid, geen idee.. Maar beter laat dan nooit. De prijzen van de cappuccino’s zijn sowieso veranderd, maar is de kwaliteit ook veranderd? Nou, ik heb het weer getest en de resultaten vergeleken met 2016. Ik heb de prijzen van de cappuccino’s in 2016 erachter gezet, gewoon omdat het interessant is. Weer lekker cappuccino’s gedronken, maar doei geld. Helaas heb ik nog geen sponsors 😉 Ik ben nog niet helemaal klaar met testen, maar wees gerust ik zal deze post blijven bijwerken. 

Het onderzoek:
Deelnemende zaken: Kiosk, Julia’s, de Broodzaak, Starbucks, AH, Hema, La Place en Leon. De cijfers op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 in de meeste gevallen goed is. De afkoelsnelheid is hoe lager het cijfer hoe beter 😉 Dit is natuurlijk mijn mening, ik ben geen expert, ik ben wel een barista op mijn werk dus laten we zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben in het drinken van cappuccino’s haha. 

Ik heb de cappuccino’s getest op:

 1. Schuim
  – Stevigheid
  – Romigheid
 2. Koffie
  – Scherpheid
  – Afkoelsnelheid
  – Smakelijkheid boon
  – Prijskwaliteit verhouding
 3. Gehele smaak koffie en schuim (eindcijfer) 

Kiosk:
Prijs 2,50 euro (2016: 2,10 euro)
Schuim: 8,8
Koffie: 7, 5, 8, 8
Eindcijfer: 8
De stevigheid van het schuim is echt goed, het mag wel iets romiger smaken. De koffie is scherp genoeg, alleen de smaak van de koffie mag iets ronder of complexer. Overal een hele lekkere cappuccino voor deze prijs. De schuim is perfect want die glijdt met de koffie mee als je het drinkt. Dit klinkt raar, maar soms ligt de schuim/foam zo op de koffie dat als je drink je alsnog alleen maar de koffie en vloeibare melk drinkt ipv ook het schuim. De cappuccino koelt niet snel af, dus je hoeft hem niet gelijk achterover te gooien. 

Julia’s:
Prijs 2,70 euro (2016: 2,50 euro)
Schuim: 9, 8
Koffie: 7, 6, 9, 8
Eindcijfer: 8,5
De smaak van de boon is echt super! De sterkte van de koffie mag iets meer omdat de smaak zo goed is, maar je kan een doppio nemen (extra shot) wat ook weer meer geld kost. Hartje in de koffie, dankjewel voor de latte art, daar word je toch vrolijk van. De schuim is mooi stevig en heerlijk romig. 

Broodzaak:
Prijs 2,60 euro (2016: 2,35 euro)
Schuim: 7, 7
Koffie: 8, 7, 6, 5
Eindcijfer: 6,5
Schuim kan beter, ik dronk alleen maar koffie en melk. Op het eind was al het schuim nog over in de beker. Dat vind ik jammer want ik hou juist van de combinatie van romig schuim en koffie. De smaak van de boon was best bitter en eigenlijk niet een hele fijne smaak. Deze cappuccino had dus wel een scherpere smaak dan de andere maar, de smaak van de boon vond ik iets te bitter. De gekke is dat ik paar dagen later nog een cappuccino kocht en toen de smaak van koffie bijna nergens te vinden was.. Dat was meer zoetige melk dan koffie.. 

Starbucks Tall:
Prijs 3,70 euro voor kleine cappuccino (2016: 3,35 euro)
Schuim: 6, 7
Koffie: 6, 4, 8, 6
Eindcijfer: 6,5
Starbucks heeft niet een hele goede reputatie bij mij, maar deze cappuccino is erg smakelijk en prijzig. De smaak van de boon is lekker en de koffie blijft lekker heet. De stevigheid van het schuim niet heel goed, het is te luchtig en ik mis wat romigheid, het schuim glijdt niet mee tijdens het drinken want ik proef het niet. Gelukkig is de smaak en scherpheid van de koffie goed! Heerlijke cappuccino maar wel een dure grap. Toch eindcijfer van een 7, omdat het gewoon echt wel echt te duur voor to-go en voor een student.  
  

Albert Hein (AH):
Prijs 2,10 euro (2016: 1,95 euro)
Schuim: 7, 7
Koffie: 9, 8, 5, 9
Eindcijfer: 6
Ik was verrast over de kwaliteit van het schuim, echt wel dikke prima voor een apparaat. Het was romig en stevigheid was prima. Vrij sterke koffie, smaak is niet het allerbeste en de afdronk (smaak die achterblijft na het drinken) is niet echt chill.. Je merkt dat het uit een apparaat komt of dat de boon gewoon niet lekker is. ik weet niet precies, maar mwueh. De koffie koelt wel snel af, maarja als je haast hebt dan kan je het ook sneller opdrinken haha. Toch voor de prijs een prima koffie. 

Hema: 
Sorry Hema, de cappuccino kon niet tippen aan de rest. Ik hou van de hema, maar voor de cappuccino kan je beter naar een andere plek! 

La Place (2016):
Prijs 2,00 euro small en 2,50 medium
Schuim: 6, 6
Koffie: 6, 4, 6, 4
Eindcijfer: 6
De prijs voor een medium is 2,50 en de koffie komt uit een apparaat, dat vind ik best duur. De smaak is wel goed voor een apparaat maar de nasmaak is niet prettig vind ik. De small lijkt is wel wat kleiner dan als je bij de kiosk een cappuccino zou halen. Dan ga ik toch liever naar de Kiosk voor een iets grote en lekkerder bakkie. 

Leon: 
Prijs 2,70 euro
Schuim: 7, 8
Koffie: 6, 5, 9, 7
Eindcijfer: 7
Best dure cappuccino, de smaak van de boon is lekker maar helaas is het vooral heel melk-ish. De smaak van de boon komt niet goed naar boven, een dubbele shot is dus wel nodig. Het schuim is lekker romig, meer er zit gewoon te veel melk in. Je kreeg een klein bekertje, dus psychologisch gezien denk je dat je minder krijgt voor je geld in vergelijking met andere cappuccino cups. Kleiner bekertje, maar alsnog komt de koffiesmaak niet goed door.. Jammer. Wel leuke koffiebeker 😉

Conclusie:

Prijs-kwaliteit is toch echt de winnaar Julia’s met hun Illy koffie. De smaak is toch echt het beste, de schuim vers, stevig en romig. De nummer twee is de cappuccino op het perron, Kiosk. In 2016 had ik gezegd dat de Kiosk de nummer 1 was, maar nu verschilt de prijs zo weinig dat je beter naar Julia’s kan gaan. Hier moet je echter wel tijd voor hebben, bij de Julia’s staat altijd een flinke rij.. Ze kunnen beter een aparte rij kassa maken voor het eten en het bestellen van koffie. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *